Zapiekana bagietka z pastą z kaparów podawana z sałatką
Description
WSZYSTKIE SKŁADNIKI:
1 woreczek mieszanki Toscana mix marki Eisberg
20 dkg pomidorków cherry
2 łyżki posiekanych kaparów
1 ząbek czosnku
5 łyżek oliwy z oliwek
2 łyżki czerwonego octu winnego
1 łyżeczka papryki
½ łyżeczki mielonego kminku
pieprz
sól
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- W miseczce wymieszaj posiekany czosnek, ocet z czerwonego wina, paprykę, kminek, sól i pieprz.
- Następnie dodaj oliwę z oliwek i posiekane kapary.
- Pomidorki pokrój na mniejsze kawałki.
- Przygotowaną pastą posmaruj bagietkę, a następnie nałóż na jej wierzch pomidorki.
- Mieszankę sałat skropl paroma kroplami oliwy z oliwek i podawaj w towarzystwie bagietki w wersji na zimno bądź podgrzanej w piekarniku.