Warstwowa sałatka dla zapracowanych
Description
WSZYSTKIE SKŁADNIKI:
1 woreczek mieszanki Bolero mix firmy Eisberg
pół awokado
2 ogórki kiszone
50 g zielonej soczewicy
pół jabłka
pół czerwonej papryki
garść pestek dyni
3 łyżki oliwy z oliwek
sok z połówki cytryny
pół szklanki natki pietruszki
papryczka chilli
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Soczewicę wrzucić do osolonej, wrzącej wody i gotować 25 min. Odcedzić i zostawić do ostudzenia.
- Oliwę, drobno posiekaną pietruszkę i papryczkę chilli wymieszać z sokiem z cytryny, następnie doprawić do smaku solą.
- Paprykę pokroić w krótkie paski, ogórek, jabłko i awokado w kostkę.
- Na dno słoika wlać dressing, następnie wsypać soczewicę i układać warstwowo: jabłko, ogórek, awokado, paprykę oraz mieszankę Bolero mix.
- Posypać prażonymi pestkami dyni.
- Przed spożyciem dokładnie wymieszać wszystkie warstwy.