Tortilla z polędwicą
Description
WSZYSTKIE SKŁADNIKI:
1 woreczek mieszanki Green Mix
1 saszetka dressingu Eisberg Cezar
15 dkg dojrzałej polędwicy
2 łyżki kwaśnej śmietany
1 opakowanie tortilli (mąka pszenna lub kukurydziana, którą mogą spożywać osoby wrażliwe na gluten)
5 dkg sera Cheddar
sól, pieprz
olej i masło do pieczenia
płatki chili
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Pokrój mięso na małe kawałki a następnie na rozgrzanym oleju usmaż z obu stron dodając sól i pieprz.
- Niewielką ilość masła rozpuść aby polać usmażone kawałki polędwicy a następnie przykryj folią aluminiową i odstaw na bok.
- Pozostałość oliwy wykorzystaj do podgrzania gotowych tortilli.
- Dressing Cezar zmieszaj ze śmietaną. Posmaruj wnętrze tortilli sosem dodając kolejno mięso, mieszankę sałat oraz starty cienko ser Cheddar.
- Dla nadania pikantności, dodaj płatki chili.