Sylwestrowa sałatka z rukolą, szpinakiem i grillowanym kurczakiem
Description
WSZYSTKIE SKŁADNIKI:
3 garści Szpinaku młodego marki Eisberg
3 garści mieszanki Toscana mix z rukolą
pierś kurczaka
sól, pieprz
zielony ogórek
5 pomidorów koktajlowych
2 rzodkiewki
świeżo zmielony kolorowy pieprz do smaku
oliwa z oliwek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Pierś kurczaka opłukać, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, wstawić na pół godziny do lodówki.
- Następnie smażyć ok. 7 minut z każdej strony na patelni grillowej i pokroić w paski.
- Szpinak i mieszankę sałat z rukolą umieścić w naczyniu. Dodać pokrojonego w plastry ogórka, rzodkiewki i połówki pomidorków.
- Przyprawić świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
- Opcjonalnie sałatkę można skropić oliwą z oliwek bądź octem balsamicznym.