Sałatka z wątróbką drobiową i granatem
Description
WSZYSTKIE SKŁADNIKI
1 woreczek mieszanki Toscana mix
- 400 g wątróbki drobiowej
- 1 średnia cebula
- starta skórka z cytryny
- garść ziaren granatu
- oliwa z oliwek do smażenia
- sól, pieprz, kminek
DRESSING
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- sok z 1 cytryny
- sól, pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Drobno pokroić cebulę i usmażyć ją na odrobinie oliwy z oliwek.
- Dodać wątróbkę drobiową i dusić na wolnym ogniu przez 10 minut.
- Zdjąć pokrywkę i smażyć tak przez kolejne 5 minut.
- Przyprawić wątróbkę solą, pieprzem i kminkiem.
- Wymieszać oliwę z oliwek z sokiem z cytryny, szczyptą soli i odrobiną świeżo zmielonego pieprzu.
- Umieścić w misce mieszankę Toscana mix a następnie polać ją przygotowanym dressingiem.
- Ułożyć na wierzchu kawałki wątróbki.
- Całość posypać startą skórką cytryny i ziarnami granatu.