Sałatka z winogronami, serem pleśniowym i orzechami włoskimi
Description
WSZYSTKIE SKŁADNIKI
1 woreczek mieszanki sałat z Toscana mix lub innej ulubionej mieszanki
100g winogron czerwonych
100g winogron białych
125g sera pleśniowego blue
30g orzechów włoskich
Dressing
45ml oleju z orzechów włoskich
Sól morska jodowana drobnoziarnista
Pieprz czarny ziarnisty
5ml miodu
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Mieszankę sałat udekoruj pokrojonym w kostkę serem pleśniowym typu blue.
- Winogrona przekrawamy na pół, usuwamy pestki, jeśli nie mamy odmiany bezpestkowej, i układamy na sałatce. Całość posypujemy drobno pokruszonymi orzechami włoskimi.
- W oddzielnym naczyniu łączymy olej z orzechów, sok z cytryny, miód oraz ocet balsamiczny. Możemy przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę.
Użyta mieszanka
Matching products description