Sałatka z wędzonym łososiem i kaparami z dressingiem vinegrette
Description
WSZYSTKIE SKŁADNIKI
100g mieszanki sałat Green mix
100g wędzonego łososia
Garść kopru lub świeżego rozmarynu
Kapary
Biały pieprz
Dressing
1 łyżka soku z cytryny lub 2 łyżeczki octu winnego
4 łyżki oliwy extra vergine lub oleju roślinnego
szczypta soli morskiej
szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu
1 łyżeczka musztardy (opcjonalnie)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- W misce wymieszaj posiekany koperek z białym mielonym pieprzem.
- Łososia pokrój w paski, obtocz w przyprawach i zwiń w roladki.
- Na talerz wsyp mieszankę sałat ze szpinakiem, ułóż roladki z łososiem, posyp marynowanymi kaparami.
- Całość polej przygotowanym dressingiem vinegrette.