Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i oliwkami
Description
WSZYSTKIE SKŁADNIKI:
3 garście Szpinaku młodego Eisberg
50g tuńczyka w sosie własnym
1 jajko
8 sztuk oliwek drylowanych czarnych
6 sztuk pomidorków koktajlowych
Pół czerwonej cebuli
Dressing
1 łyżka musztardy francuskiej
1 łyżka musztardy dijon
2 łyżki miodu wielokwiatowego
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka oliwy
pół łyżeczki soli
szczypta pieprzu
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Szpinak młody ułożyć na miseczce.
- Jajko ugotować na półtwardo i przekroić na ćwiartki.
- Tuńczyka rozdrobnić na mniejsze kawałki.
- Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki a cebulę w piórka.
- Dodać odsączone z zalewy oliwki.
- Wszystkie składniki dodać do miseczki i polać przygotowanym dressingiem miodowo-musztardowym.