Sałatka z Rukola, pomidorami i czerwoną porzeczką
Description
WSZYSTKIE SKŁADNIKI:
170 g mieszanki sałat - Toscana mix marki Eisberg
150 g czerwonej porzeczki
4 pomidorki koktajlowe
100 g sera feta
½ małej czerwonej cebuli
Dressing:
3 łyżki oleju sezamowego
2 łyżeczki octu balsamicznego
1 łyżeczka miodu
szczypta soli i pieprzu do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Mieszankę sałat ułożyć na talerzu.
- Dodać pokrojoną w kostkę fetę, grube pióra czerwonej cebuli oraz umyte, osuszone i pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe.
- Czerwone porzeczki umyć, osuszyć, oddzielić od szypułek. Posypać nimi sałatkę.
- Ocet balsamiczny, olej sezamowy i miód wymieszać. Dodać sól i pieprz, odczekać ok. 10 minut i skropić sałatkę.