Sałatka z pieczarek
Description
WSZYSTKIE SKŁADNIKI
500 g pieczarek
2 opakowania mieszanki Bolero mix (danie dla 4 osób)
5 łyżek oliwy z oliwek
4 łyżki czerwonego octu winnego
2 kawałki małej cebuli
1 łyżeczka gorczycy
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka posiekanego kopru
1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
2 łyżki nasion słonecznika
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Wymieszaj olej i ocet. Następnie dodaj cebulę, musztardę, posiekany czosnek i posiekane warzywa.
- Oczyść grzyby, pokrój je w plasterki i wymieszaj z gotowym sosem.
- Do miski wrzuć gotową mieszankę Bolero mix a na niej umieść sałatkę z grzybów.
- Upraż nasiona słonecznika na patelni.
- Przed podaniem posyp nimi sałatkę z grzybów.