Sałatka z łososiem i kaparami
Description
WSZYSTKIE SKŁADNIKI
1 woreczek mieszanki sałat Fitness mix
½ ogórka sałatkowego
1 pęczek selera
Kapary
Pesto
4 małe płaty z łososia
2 łyżki sosu sojowego
1 ząbek czosnku
Dressing
2 łyżki świeżego pesto
8 łyżek oliwy z oliwek
3 łyżki białego octu balsamicznego
½ pęczka kopru
Sól himalajska
Pieprz kolorowy mielony
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Przygotowanie sałatki trzeba zacząć 1 dzień wcześniej. Dzięki temu można zamarynować rybę według własnego gustu. Pokroić łososia w kawałki około 1 cm. Marynata składa się z sosu sojowego i świeżego czosnku. Nanieść marynatę na rybę i wstawić ją na noc do lodówki.
- Z ogórka obciąć końcówki. Według uznania można go obrać w całości lub tylko częściowo. Następnie przekroić go na 2 połowy i pokroić na kawałki. To samo należy zrobić z selerem naciowym, po uprzednim umyciu, odcięciu liści i 2 cm końca trzonu.
- W celu sporządzenia sosu należy włożyć do salaterki świeże pesto, oliwę z oliwek i biały ocet balsamiczny. Krótko zamieszać wszystkie składniki, dodać pokrojony koper i doprawić solą i pieprzem.
- 2/3 sosu wlać do osobnej salaterki, dodać pozostałe składniki, gotową mieszankę sałat, ogórka i selera a następnie powoli wymieszać składniki z sosem. Sałatę rozłożyć na talerzach a obok wyłożyć łososia. Udekorować koprem. Polać pozostałą 1/3 sosu.
Użyta mieszanka
Matching products description