Sałatka z młodym szpinakiem
Description
WSZYSTKIE SKŁADNIKI:
3 garście Szpinaku młodego Eisberg
2 małe, upieczone buraki
50 g sera halloumi
garść żurawiny
garść orzechów włoskich
garść orzechów nerkowca
2 łyżki oliwy
sól
pieprz czarny
Dressing:
3 łyżki oliwy
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka wody
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka musztardy miodowej
sól
pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Szpinak młody ułożyć w miseczce.
- Upieczone buraki pokroić w kostkę i wymieszać ze szpinakiem.
- Polać przygotowanym wcześniej dressingiem.
- Ser halloumi pociąć w plastry. Na patelni grillowej rozgrzać oliwę
i smażyć ser aż się przyrumieni. Ułożyć go na wierzchu sałatki. - Całość posypać orzechami nerkowca i włoskimi oraz żurawiną.