Sałatka z indykiem, malinami i granatem
Description
WSZYSTKIE SKŁADNIKI
1 woreczek mieszanki sałat Bolero mix
160g piersi z indyka
120g malin
1 granat
Sól himalajska
Pieprz kolorowy mielony
1 łyżka oleju słonecznikowego
Dressing
80g jogurtu naturalnego
1 garść malin
1 łyżka octu malinowego
2 łyżki cukru
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Zamarynować pierś z indyka z solą i pieprzem. Następnie należy opiec ją na oleju słonecznikowy, na patelni. Jak tylko pieś z indyka będzie gotowa, położyć ją na desce i pokroić w cienkie paski.
- Przekroić granat na połowę i ostrożnie wybrać ziarna ze środka a następnie obrać go ze skórki. Włożyć do 1 salaterki sałatę, ziarna granatu oraz maliny.
- Przygotować sos sałatkowy w średniej wielkości salaterce. Do octu malinowego dodać jogurt naturalny i zacząć mieszać, a następnie stopniowo dodawać cukier i maliny. Sos będzie miał kolor różowy. Całość doprawić solą i pieprzem.
- 2/3 dressingu wlać do sałatki powoli wymieszać. Rozdzielić sałatkę na 4 talerze, ułożyć na niej plastry indyka i polać 1/3 dressingu.
Użyta mieszanka
Matching products description