Sałatka z arbuzem
Description
WSZYSTKIE SKŁADNIKI:
100 g Rukoli marki Eisberg
400 g arbuza
1 puszka kukurydzy
200 g sera feta
6 plastry szynki dojrzewającej
4 łyżki ziaren słonecznika
Sos miodowy:
7 łyżek oliwy z oliwek
3 łyżeczki musztardy łagodnej
4 łyżeczki miodu
3 łyżki soku z cytryny
Sól
Pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Składniki na sos wymieszać i zostawić na 15 minut w lodówce, da uzyskania intensywności smaku.
- Rukolę umyć i osuszyć.
- Ziarenka słonecznika uprażyć na suchej patelni. Arbuza oczyścić z pestek i pokroić w kostkę, ser feta również.
- Szynkę pokroić w paski.
- Kukurydzę odsączyć i wsypać do miski, razem z arbuzem, rukolą, słonecznikiem, szynką i fetą.
- Składniki polać dressingiem i wymieszać.