Filet z dorsza na parze z kremem chrzanowym i ziołami
Description
WSZYSTKIE SKŁADNIKI:
2 garście mieszanki Salsa mix
50 g filetów z dorsza
2 łyżki startego chrzanu
1 łyżeczka rozmarynu
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
szczypiorek do dekoracji
2,5 łyżki kwaśnej śmietany
¼ cytryny
oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
sól, pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Pokrój dorsza na mniejsze kawałki, dopraw solą, pieprzem i rozmarynem. Całość skrop sokiem z cytryny.
- Rybę gotuj na parze około 10 minut.
- W miseczce połącz chrzan ze śmietaną, posyp majerankiem, solą i pieprzem do smaku.
- Aby uczynić sos bardziej kremowym, dodaj oliwy z oliwek.
- Dorsza podawaj z mieszanką sałat.