Eisbergowa BIO-premiera

W drugim tygodniu maja, na półkach sklepowych pojawi się 5 premierowych produktów BIO firmy Eisberg – Bio Roszponka, Bio Rukola, Bio Szpinak młody, Bio California mix i Bio Toscana Mix. Wykorzystane w nich warzywa pochodzą z rolnictwa ekologicznego. Żywność ekologiczna podlega stałej kontroli wykonywanej przez niezależne jednostki, która zapewnia odpowiednią jakość zdrowotną i wartość odżywczą na wszystkich etapach od produkcji, poprzez przechowywanie i przetwarzanie, aż po zbyt. Wiele badań naukowych wskazuje, iż warzywa i owoce z ekoupraw posiadają wysoką wartość biologiczną, cechując się znacznie lepszymi walorami smakowymi oraz niższą zawartością azotanów w porównaniu do żywności produkowanej w sposób konwencjonalny. Dlatego bioprodukty są szczególnie poszukiwane na rynku, szczególnie obecnie, w okresie ogólnoświatowej pandemii.

Logo Facebook Logo Instagram Logo YouTube Logo Pinterest